top of page

Schrijf je in op de MoonNutri nieuwsbrief

Schrijf je in voor de MoonNutri nieuwsbrief en ontvang maandelijks tips en recepten voor een eenvoudige en gezonde voeding.

Bedankt voor uw aanmelding!

Salade de chou frisé et brocoli

COLIENNE DE ROOVERE, 
CFNA GECERTIFICEERD NUTRITHERAPEUT
en
 LID van de UDNF

Colienne de Roovere, gecertifieerd Nutrithérapeut CFNA

Hoe het allemaal begon...

Voeding, koken en lekker eten hebben me altijd gefascineerd. De combinatie van smaken, kleuren, texturen... Ik ben altijd een fijnproever geweest en zeer nieuwsgierig van aard. Ik heb wel duizend kookboeken in mijn kast staan! Maar ik verzamelde deze kookboeken lang voordat ik ze echt gebruikte en dit uit "tijdgebrek".

En op een dag had ik tijd...

Als marketing- en communicatiemanager werkte ik veel, te veel. Na enkele jaren van ziekte, stress en vervolgens de komst van mijn kinderen, ben ik gecrasht. Ik at vaak slecht, sportte niet of nauwelijks en wist niet hoe ik met mijn constante stress om moest gaan. Deze periode in mijn leven was erg zwaar, maar heeft me er wel toe aangezet om mezelf in vraag te stellen en mijn prioriteiten opnieuw te bepalen. 

Ik wilde in de eerste plaats voor mezelf zorgen, maar ook voor mijn gezin, mijn man en mijn twee kinderen.

Maar wat kon ik concreet doen? Toen dacht ik aan het citaat van Hippocrates: "Laat je voeding je eerste medicijn zijn" ... Het betekende alles voor mij!

Dus begon ik voedingsleer te studeren aan de CFNA: ik bestudeerde vitaminen, eiwitten, koolhydraten, vetten en hun invloed op ons lichaam.  Ik sloeg al mijn syllabi en kookboeken open, ik begon (opnieuw) met yoga en nordic walking.

Kortom, ik bracht opnieuw smaak, rust en beweging in mijn leven!

  

Na mijn afstuderen had ik zin om mijn kennis te delen met vrouwen door hen eenvoudige en gezonde adviezen te geven om zo meer energie en levenskracht te krijgen.

Zo werd MoonNutri geboren.

  

Hoe zit het met jou? Wil jij ook op een eenvoudige manier gezonder eten?

Neem dan contact met mij op. Samen zullen we een geleidelijke voedingsverandering doorvoeren, gebaseerd op smaak en plezier.

Fly me to the moon…

Wist je dat? 

De rol van de voedingsdeskundige (geen arts) is niet het verlenen van medische zorg. Het is zelfs ten strengste verboden om een arts - patiënten relatie aan te gaan. Het is sterk aanbevolen om gezondheidsdeskundigen die naar behoren zijn erkend door de bevoegde autoriteiten te raadplegen voor elke vraag in verband met een bepaalde pathologie.

Fresh Produce

MIJN KWALIFICATIES

Voordat ik met voedingsleer en kooklessen begon, heb ik mijn diploma Handels- en Consulaire Wetenschappen behaald aan het ICHEC te Brussel. Daarna werkte ik jarenlang als marketing- en communicatiemanager in bekende supermarktketens.

 

Toen ik besloot een andere richting in te slaan, heb ik de opleiding gevolgd en mijn diploma Voedingsleer behaald aan het Centre de Formation en Nutrithérapie Appliquée (CFNA), waar ik werd opgeleid door dokter Jean-Paul Curtay - een van 's werelds meest vooraanstaande voedingsdeskundigen - en door Pierre Van Vlodorp, natuurgeneeskundige en nutritherapeut, afgestudeerd aan de Faculteit van Fundamentele en Toegepaste Wetenschappen van de Universiteit van Poitiers in "Fysiologie & Micronutritie."; natuurgeneeskundige en nutritherapeut.

 

Ik ben ook lid van de UDNF (Union des Nutrithérapeutes Francophones).

Elk jaar honoreer ik mijn lidmaatschap van deze beroepsorganisatie door op de hoogte te blijven van het laatste onderzoek op het gebied van voedingsleer via permanente bijscholing. Ik ben ook lid van de Vrouwencommissie van de UDNF om op de hoogte te blijven van de recentste ontwikkelingen in de nutritherapie voor vrouwen.

bottom of page